preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Kompleti udžbenika 2010/11 - 2013/2014

objavljeno: 27.06.2012 

Na dnu stranice možete pronaći popise udžbenika za sve smjerove (word dokumenti pripremljeni za ispis)

 

Na stranicama MZOŠ objavljen je konačni popis udžbenika za šk. god. 2010./2011. Popis udžbenika objavljen je po županijama, zasebno za sve osnovne i sve srednje škole, te ga u tom formatu možete preuzeti sa njihovih mrežnih stranica. Na popisu se nalaze svi odobreni udžbenici, a popis udžbenika bi sukladno Zakonu o udžbenicima trebao vrijediti sve do šk. god. 2014.

Niže na stranici u popisu "Priloženi dokumenti" nalazi se izdvojena verzija službenog popisa udžbenika sa stranica MZOŠ u kojoj su izdvojene informacije o udžbenicima za sve smjerove koje naša škola upisuje naredne školske godine. Popis možete preuzeti na vaše računalo u pdf formatu. Važeći i službeni popis udžbenika za šk.god. 2011./2012. pogledajte ovdje na našim mrežnim stranicama, u rubrici udžbenici (udžbenici koji vam trebaju od početka do kraja školovanja, za sve razrede - popisani su na zasebnim stranicama - prema programu koji ste upisali)

(vidi)

 

 
  Službeni popis udžbenika
(po zanimanjima):
 

Poljoprivredni tehničar opći

Poljoprivredni tehničar vrtlar

Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut

Agroturistički tehničar

Veterinarski tehničar

Cvjećar

Kuhar

Kuhar (JMO)

Pomoćni vrtlar (TES)

Preuzmite važeće popise udžbenika: (Zadnja promjena i nadopuna sadržaja: 27. lipnja 2012)

 

Poštovani učenici i roditelji... (Objavljeno, 8. srpnja 2010.)

Pregledom popisa udžbenika koji je objavljen u ljeto 2010. na mrežnim stranicama Ministarstva obrazovanja i športa uočili smo da u nekim dijelovima ne odgovara udžbenicima koje su odabrali naši nastavnici putem sustava e-matice. Kod pojedinih zanimanja npr. kuhar (JMO), agroturistički tehniča i sl. udžbenici iz pojedinih nastavnih predmeta ne odgovaraju podacima upisanim u e-matici, odnosno udžbenicima koje su naši nastavnici odabrali. Ni nakon godinu dana nismo dobili objašnjenje od strane MZOŠ kako je došlo do toga.

Ispravni popis udžbenika nalazi se ovdje, na našem portalu u rubrici udžbenici

 

 

 

ODABIR UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2010./2011.

Ovdje se nalazi link na mrežnu stranicu na kojoj možete pročitati tekst Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu, objavljenog 2.3.2010. na web stranicama Narodnih Novina... Pri dnu ove stranice nalazi se taj isti zakon u pdf formatu, pa ga možete skinuti na svoje računalo...

Ovdje se također nalaze podaci iz "obrazaca A" sa popisima udžbeničkih kompleta, koje su naši nastavnici odabrali iz Popisa predloženih udžbenika za iduću školsku godinu. To nije konačni važeči popis udžbenika za šk.god. 2010./2011., već samo radna verzija prijedloga popisa udžbenika, koju ovime javno dajemo na uvid kako bi nastavnici mogli provjeriti točnost podataka.

Novosti u postupku odabira

Agencija za odgoj i obrazovanje izradit će prema tim prijedlozima prikupljenim iz svih škola na području RH - konačnu verziju Kataloga odobrenih udžbenika. Početkom šestog mjeseca će se, sukladno odredbama novog Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu, odabirati udžbenici koji će se koristiti za nastavu u šk.god. 2010./2011. U tom će postupku odabira udžbenika sudjelovati stručni aktivi nastavnika za pojedina obrazovna područja te po prvi puta i vijeće roditelja. O postupku odabira udžbenika te o ulozi stručnih aktiva i vijeća roditelja, možete pročitati u Zakonu o udžbenicima za osnovnu i srednju školu, koji se nalazi na kraju liste narudžbi (na dnu ove stranice).

Marčan, 19. ožujka 2010.
preskoči na navigaciju