preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2009.

Ukupno: 136145
Ovaj mjesec: 680
Ovaj tjedan: 245
Danas: 9
 


službene stranice Europske unije na hrvatskom jeziku


 

Program
cjjeloživotnog
obrazovanja


 Lifelong 
 learning 

Vijesti

Dan jabuke

Ove godine međunarodni Dan jabuke koji se u svijetu obilježava 20. listopada obilježili smo različitim aktivnostima kroz cijeli tjedan od petka, 20.10. – do petka, 27.10. 


Kao i svake godine postavljena je izložba različitih  sorata jabuke ( i onih starinskih i novijih, modernijih sorti) Izložbu su s učenicima 2.v i 3.v uredile profesorice Klarić i Ladić.

Sportske igre s jabukom proveo je prof. Žganec sa 3.k razredom na satu tjelesne i zdravstvene kulture. Učenici su trčali noseći jabuke na žlici, održali štafetu sjabukama pri čemu su spojili rekreaciju sa zabavom i smijehom.

Kako bi se što više učenika uključilo i dalo svoj doprinos obilježavanju Dana jabuke razredi su dobili zadatak izraditi plakat na temu „Jabuka – voćna kraljica“ a plakati su postavljeni na školskom hodniku te se mogu pročitati vicevi o jabuci, nazivi jabuke na stranim jezicima, odakle potječe logo tvrtke  „Apple“ i dr. interesantni uratci učenika.

Također je provedeno natjecanje u jedenju jabuke po jabučnom bontonu. Desetak učenika kuharskog zanimanja iz 1.k natjecalo se u vještini jedenja jabuke s nožem i vilicom pri čemu je najbrža i najuspješnija bila Melani koja je kao nagradu dobila rezač za jabuke, a ostali učenici su se zasladili bombonom od jabuke. U provođenju natjecanja pomogli su str. učitelj Auker Božidar i školska psihologinja i pedagog škole.

Kao i prijašnjih godina birali smo najtežu „XXL“jabuku. Ove godine, titula najteže je pripala jabuci (sorta Gala) koju je donijela na vaganje naša spremačica gđa. Marija Pajtak, koja je osvojila čokolade u iznosu težine jabuke , točnije 462g „Milka“čokolade.  

Također uz pomoć školske psihologinje gđe Rene Mijatović i šk. pedagoga Stjepana Korena proveli smo i jabučnu tombolu. Kupnjom broja za 1 kn moglo se uz malo sreće osvojiti neku jabučnu nagradu, npr. čips od jabuke, bombone, čokoladice, jabučni sok ili čaj i sl. Za vrijeme velikog odmora kad je bilo izvlačenje bilo je interesantno  vidjeti iščekivanje i veselje onih koji su osvojili neku nagradu, a sav prikupljen novac namijenjen je za akciju UNICEFa „Škole za Afriku“

Uz pomoć učenica 4.b razreda: Mateje, Ane, Marte i Petre proveli smo anketu „Mojih Top 5 voćaka“-Djevojke su u svakom razredu podijelile anketne listiće na kojima je svaki učenik od ponuđenih 20 voćaka odabrao 5 vrsta koje najviše voli te je analizom ankete za svaki razred određeno Top 3 vrste voćaka.

Zahvaljujući trudu str. učitelja Auker Darka i učenika kuharskog zanimanja pripremljeni su kolači s jabukom – muffini koji su podijeljeni za vrijeme velikog odmora svim razredima, tako da je svaki učenik dobio jedan kolač, a bilo je kolača i za djelatnike škole.

I učenici cvjećarskog zanimanja su se uključili izradom aranžmana s jabukom u obilježavanje Dana jabuke. Lijepe aranžmane izradile su učenice: Tomiša Andrijana iz 2.c i Kristina Žuna iz 1.c sa svojim nastavnicama: Anom Ernoić Milošević i Katarinom Vusić.

Na kraju je postavljena i izložba egzotičnog voća na hodniku pred zbornicom gdje su predstavljeni neki egzotični voćni plodovi koji su dostupniu našim trgovinama pa se osim razgledanja plodova može ponešto i pročitati i naučiti o njima. 

Foto-galerijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Brkić   datum: 31. 10. 2017.
preskoči na navigaciju